Mensen inspireren 'Effectief Jezelf' te zijn met behulp van het Enneagram. Dat is mijn missie!

"Dat krijgen van een 'taal' voor iets dat je eigenlijk al weet maar nog niet kan benoemen vind ik het krachtigste van het werken met het Enneagram"

Mijn naam is Stephanie Kamphuis


Ik ben geboren in een coachings gezin en heb als kind geleerd over het belang van zelfontwikkeling en het Enneagram.
Het Enneagram ging voor mij pas echt leven na mijn eerste toepassing van het model. Dit was in mijn studietijd. Ik liet mijn studiegenoten een test afnemen en heb een team sessie gedaan. Ik krijg nog kippenvel als ik daaraan denk. De samenhang van de groep werd groter, er was meer begrip voor verschillen. We wisten waar we moesten zijn voor welk talent. We kregen als groep een gezamenlijke 'taal' voor iets dat we eigenlijk al wisten maar nog niet konden benoemen.

Dat krijgen van een 'taal' voor iets dat je eigenlijk al weet maar nog niet kan benoemen vind ik het krachtigste van het werken met het Enneagram.

Dat heb ik ook zo ervaren in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en de veranderingen die ik opmerk in mijzelf. Ik kan benoemen wat er gebeurt intern en dat is heel fijn. Het Enneagram heeft ook taal gegeven aan mijn partner en mijzelf om over onze relatie te kunnen praten. Alle positieve en negatieve kanten daarvan. Het helpt mij enorm in het communiceren met mijn klanten en het begint zelfs te werken tussen mij en mijn kinderen.

Na honderden loopbaan coachingsgesprekken te hebben gevoerd viel me steeds meer op dat mensen vaak tegen dezelfde dingen aanlopen. Steeds opnieuw vertelde ze over een beperkende angst, terugkomende valkuil of een onhandige reactie in bepaalde situaties. Dit benoemen is al iets maar het veranderen (zonder hulp) bleek bijna onmogelijk.

'Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd al kreeg'

Daarnaast viel het me op dat het voor veel mensen heel moeilijk is te benoemen waar hun talent ligt. Dat ze niet weten waar ze kunnen 'shinen'. Hun eigen kracht niet kennen.

Met dit inzicht wilde ik niet enkel meer iemand helpen met zijn loopbaan. Ik wil iemand inzicht geven in zijn mogelijkheid en talent. Iemand bewust maken van zijn valkuilen zodat hij er niet meer in stapt. Ik wil iemand helpen effectief zichzelf te zijn.


Vanuit die drive en missie is 'Effectief Jezelf' ontstaan.  

Mijn inspiratie bronnen: Je ziet mij hier op de foto met links Russ Hudson en rechts Tom Condon. Beide heren zijn een groot voorbeeld voor mij.

De foto is genomen op het IEA Netherlands congres dat ik mede heb helpen organiseren in Amsterdam 2018

Mijn heldinnen zijn Beatrice Chestnut en Susanne Povelsen.

Verder ben ik enorm geïnspireerd door mij ouders Marjoleine en Albert Kamphuis. Ook Jeanette van Stijn, Lynn Roulo, Cynthia Zhai en Uranio Paes hebben mij veel geleerd over mijzelf en het Enneagram.

Hoe het begon: Na mijn studie Human Recource Management in Amsterdam ben ik gestart als HR Adviseur. Toen dat niet meer bij me paste ben ik bij een groot consultancy bureau gaan werken. Eerst als HR consultant maar al snel veranderde dat in Loopbaanadviseur en trainer. Daarvoor heb ik me om laten scholen bij Hogendijk.

Als loopbaanadviseur en trainer heb ik honderden mensen gecoached binnen verschillende grote bedrijven o.a. Defensie, Rabobank, ANWB, SVB, EDGE Technologies en Shell.

Ik voel me dankbaar dat ik met 'Effectief Jezelf' kan werken vanuit mijn hart. Dankbaar ben ik ook voor Steven en onze 2 zoons.

NIEUWSGIERIG?

Laat het me weten als je vragen hebt of een vrijblijvend ori├źnterend gesprek aan wil gaan.

Contact

stephanie@effectiefjezelf.nl 
0624249139

Adres

Smidsgilde 3 
3994 BG Houten

Nieuwsbrief ontvangen?