TYPE 9

Type 9 blinkt uit in het zien van alle invalshoeken. Geef hem een situatie en hij overziet snel alle voor- en nadelen. Dit maakt dat hij goed kan bemiddelen in conflictsituaties. Hij schept dan een neutrale en veilige sfeer waarin iedereen zich gezien voelt. Type 9 heeft door dit talent wel moeite zelf beslissingen te nemen.

Type 9 houdt van een comfortabel en aangenaam leven. Hij zoekt boven alles harmonie in zijn omgeving en zal zich tot het uiterste inspannen om die harmonie te bewaren. Dit maakt dat hij soms meer rekening houdt met de agenda van anderen dan die van hemzelf.

Herken jij deze eigenschappen?

Talent

Oog voor anderen, groot inleving- en aanpassingsvermogen, veerkrachtig, ondersteunend, betrouwbaar, gevoelig, stabiel, niet oordelend, zaken makkelijk kunnen accepteren, rust, daadkracht.

Valkuil

Besluiteloos, erg traag in het nemen van beslissingen, ja zeggen en nee doen, afwezig, verdringend, koppig, conflict vermijdend, verdoofd, vergeet zichzelf en zijn eigen behoefte, gemakzuchtig.

Spreekstijl

Geruststellend en verbindend. Soms wat langdradig en met teveel details.

Uitdaging

Meer aandacht besteden aan eigen behoefte. Zichzelf laten zien en zijn mening geven aan anderen (om vervolgens te leren dat mensen de mening van type 9 erg waarderen). Boosheid leren zien als een signaal dat iemand over zijn grens heen gaat.

De kans is dan groot dat jij type 9 hebt!

Type 9 onder stress

Je wordt wantrouwend, onzeker en paniekerig. Je reageert passief agressief. Bijvoorbeeld door 'ja' te zeggen en het vervolgens toch niet te doen. Zo gaan dingen op jouw manier zonder dat je de confrontatie van 'nee zeggen' hoeft aan te gaan. Het duurt een hele tijd voordat anderen door hebben dat je boos bent. Je schiet dan plots in een woede-uitbarsting. Je hebt anderen dan te ver over je grens heen laten gaan.

Type 9 in ontspanning

Door aan je persoonlijke effectiviteit te werken kom je weer in ontspanning. Je krijgt meer energie en vertrouwen. Je komt voor jezelf op en merkt dat het stellen van grenzen niet hetzelfde is als agressief zijn tegen anderen.
Doordat je meer van jezelf laat zien en daar positieve feedback op krijgt realiseer jij je dat anderen jouw mening en observaties waarderen. Zo kom je in een positieve spiraal!

Wil jij ook je persoonlijke effectiviteit vergroten?
Ik heb zin om samen met jou aan de slag te gaan!

Wil jij meer informatie over type 9?

Schrijf in het berichtenveld "type 9". Dan zorg ik dat jij het informatieblad over type 9 ontvangt.
Automatisch krijg je ook de nieuwsbrief (max. 1x per maand)

Contact

stephanie@effectiefjezelf.nl 
0624249139

Adres

Smidsgilde 3 
3994 BG Houten

Nieuwsbrief ontvangen?