TYPE 1

Type 1 streeft naar kwaliteit, heeft toewijding en is verantwoordelijk. Als vanzelf ziet hij wat beter kan en gaat daar praktisch mee aan de slag. Het is een ‘doen’ type. Wat type 1 definieert is een heldere richtlijn in wat goed of fout is. Dit is de maatstaaf waarnaar hij handelt en waar hij niet snel vanaf zal wijken. Hij kan daarin rechtlijnig zijn. Deze maatstaaf projecteert hij ook op anderen en hij kan snel oordelen wanneer anderen er niet aan voldoen.  

Herken jij deze eigenschappen?

Talent

Gericht op verbeteren, wil altijd het aller- aller beste, oprecht, integer, veel inzet, zelfdiscipline, onafhankelijk, ijverig, kwaliteitsbewust.

Valkuil

Star, dramatisch kritisch op alles en iedereen, zelfmedelijden, koppig en perfectionistisch zonder grenzen.

Spreekstijl

Serieus en precies. Gericht op details. Neiging om te 'preken'.

Uitdaging

Inzien dat ‘anders’ of ‘niet perfect’ niet hetzelfde is als slecht. Relativeren en flexibiliteit toe laten. Ruimte maken voor creativiteit, plezier en ontspanning.

De kans is dan groot dat jij type 1 hebt!

Type 1 onder stress

Onder stress ben je super geconcentreerd, zo erg dat je geen contact meer hebt met de wereld/mensen om je heen. Je wordt koppig en kan dramatisch overdrijven. Bijvoorbeeld door te denken dat het nooit meer goed komt na het maken van een fout. Excuses maken wordt steeds moeilijker en je irritatie is bijna niet meer te onderdrukken. Grote kans dat je last hebt van je kaken of gespannen spieren.

Type 1 in ontspanning

Door aan je persoonlijke effectiviteit te werken kom je weer in ontspanning. Je neemt zaken minder serieus, ziet mogelijkheden en maakt plezier. Je wordt milder voor jezelf en anderen wat de samenwerking ten goede komt. Je staat wat meer onbevangen in het leven en dat geeft een heel goed gevoel. 

Wil jij ook je persoonlijke effectiviteit vergroten?
Ik heb zin om samen met jou aan de slag te gaan!

Wil jij meer informatie over type 1?

Schrijf in het berichtenveld "type 1". Dan zorg ik dat jij het informatieblad over type 1 ontvangt.
Automatisch krijg je ook de nieuwsbrief (max. 1x per maand)

Contact

stephanie@effectiefjezelf.nl 
0624249139

Adres

Smidsgilde 3 
3994 BG Houten

Nieuwsbrief ontvangen?