TYPE 6

Type 6 heeft een constant onrustig gevoel. Dit heeft hij van nature zonder dat er een directe aanleiding voor is. Type 6 koppelt deze onrust aan potentieel gevaar in zijn omgeving. Dat maakt dat hij een alerte houding aanneemt naar alles dat potentieel mis kan gaan. De onrust die type 6 ervaart maakt hem fobisch (angstig) of contra-fobisch (het gevaar opzoekend).

Wil je weten waar je project mis kan gaan, vraag het aan type 6! Hij heeft talent voor het oplossen van problemen en een ijzersterke intuïtie.

Herken jij deze eigenschappen?

Talent

Voorzien van gevaar en bedreigingen, alert, verantwoordelijk, betrouwbaar, nadenkend, warm, loyaal aan anderen, zorgt voor groepsgevoel, intuïtief en een scherpe waarneming.

Valkuil

Achterdochtig, beschuldigend, pessimistisch, zeurend twijfelend, rusteloos, stelt te veel vragen, paniekerig, weinig vertrouwen in eigen kunnen, paranoïde.

Spreekstijl

Vriendelijk vragend, gericht op mogelijke problemen. Kan serieuze vragen hebben en de advocaat van de duivel spelen. Soms ideologisch ijverig.

Uitdaging

Accepteer dat een zekere mate van onzekerheid en onveiligheid een deel van het leven is. Doe het toch, ondanks het gevoel van gevaar.

De kans is dan groot dat jij type 6 hebt!

Type 6 onder stress

Onder stress ga je nog harder werken. Je voelt je in het nauw gedreven en kan daardoor defensief worden. Je hebt last van nervositeit en onzekerheid. Je ziet overal problemen en denkt al snel aan het allerergste. Dit veroorzaakt een hoop gepieker en een constante gedachtestroom.

Type 6 in ontspanning

Door aan je persoonlijke effectiviteit te werken kom je weer in ontspanning. Je ervaart rust en leert dat het kunnen zien van potentieel gevaar niet hetzelfde is als in gevaar zijn. Je weet nu ook dat je niet naar zijn angsten hoeft te handelen. Moed is niet hetzelfde is als het hebben van geen angst. Moed is het voelen van de angst en het toch doen!

Wil jij ook je persoonlijke effectiviteit vergroten?
Ik heb zin om samen met jou aan de slag te gaan!

Wil jij meer informatie over type 6?

Schrijf in het berichtenveld "type 6". Dan zorg ik dat jij het informatieblad over type 6 ontvangt.
Automatisch krijg je ook de nieuwsbrief (max. 1x per maand)

Contact

stephanie@effectiefjezelf.nl 
0624249139

Adres

Smidsgilde 3 
3994 BG Houten

Nieuwsbrief ontvangen?