TYPE 8

Type 8 gaat graag een uitdaging aan. Hoe groter de uitdaging, des te meer energie hij krijgt. Hij voelt zich pas echt levend als hij zich kan laten gelden en een stempel kan drukken op zijn omgeving. Type 8 is een ‘doen’ type. Hij is besluitvaardig en actie gericht. Hij heeft veel energie en maakt een gemotiveerde en zelfverzekerde indruk.

Type 8 heeft een natuurlijke neiging de leiding te nemen of krijgt deze toegeschoven. Hij is in zijn element als ondernemer en blinkt uit als de baas van zijn eigen toko. Dat kan het runnen van een bedrijf betekenen maar net zo goed het bestieren van een afdeling of huishouden. Binnen welk gebied hij ook werkt, of in welke rol dan ook, hij is in controle.

Herken jij deze eigenschappen?

Talent

Krachtig, heroïsch, doortastend, onafhankelijk, rechtvaardig, krijgt de waarheid boven tafel, direct, natuurlijk gezag, strijdlust, vriendelijk, kan anderen aansporen.

Valkuil

Provocerende arrogantie, meedogenloos, dictatoriaal, bot, boos, sturend, overheersen, intimiderend, destructief.

Spreekstijl

Krachtig, onthullend, assertief. Spreken als iemand die de leiding heeft. Als iets mis gaat spreekt hij met veel kracht, volume en boosheid.

Uitdaging

Bewustwording van eigen kracht en impact op anderen. Leren wachten en luisteren voor actie te ondernemen. Leren vragen om feedback.

De kans is dan groot dat jij type 8 hebt!

Type 8 onder stress

Wordt de stress je te veel dan trek jij je terug. Je piekert en gaat informatie verzamelen om tot een oplossing te komen. Je vergeet daarbij je lichamelijke behoeften zoals slaap, eten en drinken. Je voelt je niet meer zo krachtig en wordt cynisch. Als je niet oppast verdwijn je in een zwart gat en heb je de vrees nooit meer iets positief in jezelf of de wereld te kunnen ontdekken. 

Type 8 in ontspanning

Door aan je persoonlijke effectiviteit te werken kom je weer in ontspanning. Het lukt dan je zachtere gevoelens te voelen. Tot je verbazing maakt juist dat je kracht effectief.
Je bent dan krachtig EN in verbinding met de mensen om je heen. Je zal altijd hard blijven werken maar in ontspanning ook weten wanneer te rusten en dat brengt je in balans.

Wil jij ook je persoonlijke effectiviteit vergroten?
Ik heb zin om samen met jou aan de slag te gaan!

Wil jij meer informatie over type 8?

Schrijf in het berichtenveld "type 8". Dan zorg ik dat jij het informatieblad over type 8 ontvangt.
Automatisch krijg je ook de nieuwsbrief (max. 1x per maand)

Contact

stephanie@effectiefjezelf.nl 
0624249139

Adres

Smidsgilde 3 
3994 BG Houten

Nieuwsbrief ontvangen?