TYPE 4

Type 4 stijgt graag boven het allerdaagse uit ("Ikea interieur is bah"). Valt het allerdaagse niet te ontwijken dan geeft hij het gewoon een upgrade. Type 4 haalt veel voldoening uit de mooie en aparte kant van het leven. Dit uit zich vaak in een eigenzinnige levensstijl. 

Vanuit esthetiek (leer van de schoonheid) ziet type 4 de potentiĆ«le schoonheid in de dingen om hem heen. Type 4 kan daarover dagdromen en ontwikkelt, al dromend, een complexe innerlijke wereld vol schoonheid. Om deze innerlijke wereld werkelijkheid te maken grijpt type 4 naar zijn creatieve talent. 

Herken jij deze eigenschappen?

Talent

Gevoelig, authentiek, esthetisch, creatief, emotionele diep, inlevend in gevoel en leed van anderen, zelfbewust en gericht op persoonlijke groei.

Valkuil

Met zichzelf ingenomen. Kan blijven hangen in zelfmedelijden en dagdromen. Niet coƶperatief, gereserveerd, chagrijnig en afwijzend.

Spreekstijl

Met emotie, gevoelsgericht, soms ontevreden of klagend. Subjectief en (zoveel mogelijk) esthetisch correct. Neiging om te 'preken'.

Uitdaging

Integreer verdriet met het vermogen tot geluk en tevredenheid. Zelfs als de relatie of ervaring gebrekkig of onvolledig lijkt.

De kans is dan groot dat jij type 4 hebt!

Type 4 onder stress

Onder stress heb je behoefte aan financiele en emotionele steun van anderen. Zonder die steun ben je bang dat jij je droom niet langer waar kan maken. Je kan enorm overdrijven, zwelgen, klagen en zeuren over alles wat niet goed gaat. Niets is goed genoeg en je emotie gaat met je aan de haal. Uit zelfmedelijden geef je toe aan je impulsen. Bijvoorbeeld door veel te dure (maar wel hele mooie) dingen te kopen. Het liefst heb je dat iemand je komt redden.

Type 4 in ontspanning

Door aan je persoonlijke effectiviteit te werken kom je weer in ontspanning. Het lukt feit van fictie te onderscheiden. Zelfexpressie is niet hetzelfde als zwelgen in emotie. Vanuit deze houding heb je een 'frisse blik' en vind je wilskracht. Je ziet in alle aspecten van het leven schoonheid en een kans je creativiteit te uiten.

Wil jij ook je persoonlijke effectiviteit vergroten?
Ik heb zin om samen met jou aan de slag te gaan!

Wil jij meer informatie over type 4?

Schrijf in het berichtenveld "type 4". Dan zorg ik dat jij het informatieblad over type 4 ontvangt.
Automatisch krijg je ook de nieuwsbrief (max. 1x per maand)

Contact

stephanie@effectiefjezelf.nl 
0624249139

Adres

Smidsgilde 3 
3994 BG Houten

Nieuwsbrief ontvangen?