TYPE 7

Type 7 heeft een groot enthousiasme dat erg aanstekelijk werkt. Hij is een optimistisch mens, steeds opzoek naar nieuw avontuur. Iets plannen is vaak nog leuker dan de uitvoering.

Als type 7 een nieuw idee hoort dan gaat zijn creatieve brein aan het werk. Hij heeft een zeer actieve geest, die snel heen en weer springt tussen opties. Hij verbindt de ideeën en opties met elkaar en komt zo tot één concept. Om het idee tot uitvoering te laten komen gebruikt type 7 zijn grote netwerk. Type 7 is sociaal handig en kan anderen charmant verleiden en enthousiasmeren.

Herken jij deze eigenschappen?

Talent

Positief, charmant, inventief, nieuwsgierig, opgewekt, maakt plezier, denkt snel na, avontuurlijk, anticiperend, productief, enthousiast, zelfverzekerd en is goed in netwerken.

Valkuil

Ongecommitteerd, onbetrouwbaar, consumerend, onverzadigbaar, afgeleid, versnipperd, roekeloos, zelfgericht en excessief of zelfs manisch-depressief.

Spreekstijl

Vertelt vaak vanuit persoonlijke ervaring. Wat of heel vermakelijk kan zijn, of te veel van het goede. Communicatie is gericht op het positieve met de neiging het negatieve snel te herkaderen.

Uitdaging

Inzien dat het beperkend is alleen het positieve te zoeken en het negatieve te mijden. Leren plannen af te maken. Leren te concentreren op één ding tegelijk.

De kans is dan groot dat jij type 7 hebt!

Type 7 onder stress

Onder stress word je prikkelbaar en kritisch. Je wilt alles alleen nog maar op jouw manier en wordt belerend. Bijvoorbeeld door te vertellen over het boek dat iedereen MOET lezen. Gaan anderen daar niet in mee dan ga je fel de discussie aan. Onder stress borrelt je woede naar de oppervlakte en die uit je in scheldtirade, gevit en sarcastische opmerkingen. Dit komt vaak heftiger op anderen over dan dat je bedoeling is.

Type 7 in ontspanning

Door aan je persoonlijke effectiviteit te werken wordt je minder gevoelig voor afleiding. Dat brengt je veel rust. Het gejaagde gevoel 'overal bij te moeten zijn' verdwijnt. Je kan keuzes maken zonder daar later spijt van te krijgen. Aanwezig zijn zonder dat je gedachten afdwalen. Je kan echt genieten van wat je aan het doen bent. Zonder bang te zijn iets te missen ervaar je echte vreugde.

Wil jij ook je persoonlijke effectiviteit vergroten?
Ik heb zin om samen met jou aan de slag te gaan!

Wil jij meer informatie over type 7?

Schrijf in het berichtenveld "type 7". Dan zorg ik dat jij het informatieblad over type 7 ontvangt.
Automatisch krijg je ook de nieuwsbrief (max. 1x per maand)

Contact

stephanie@effectiefjezelf.nl 
0624249139

Adres

Smidsgilde 3 
3994 BG Houten

Nieuwsbrief ontvangen?