TYPE 5

Type 5 is een nieuwsgierig type. Hij wil weten waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Hij bekijkt zaken van meerdere kanten, zoekt naar feiten, patronen en alternatieven. Type 5 kan veel tijd spenderen aan het doorgronden van zaken en duikt diep de materie in. Dat doet hij graag teruggetrokken in kalmte en alleen. Hij verveelt zich eigenlijk nooit als hij alleen is, omdat hij een actief en rijk innerlijk leven heeft. Hij weet veel over verschillende zaken en is op sommige vlakken een expert. Expert zijn kost veel tijd. Dus type 5 vindt het belangrijk om zijn tijd en energie te beschermen en naar eigen inzicht in te delen.

Herken jij deze eigenschappen?

Talent

Beschouwen, visionair onafhankelijk, zelfredzaam, scherpzinnig, leergierig, opmerkzaam, beschikt over veel kennis, kalm ook ten tijden van crisis.

Valkuil

Geïsoleerd, overdrijft, drammerig en te direct, zich in stilte terugtrekken, verstrooidheid, gierig in het delen van zijn kennis en energie.

Spreekstijl

Rationeel en technisch, het meest comfortabel in zijn vakgebied. Niet zo goed in 'small talk'.

Uitdaging

Deelnemen aan het leven met gevoelens en aanwezigheid. Integreer de innerlijke en uiterlijke wereld. Maak vaker contact met anderen.

De kans is dan groot dat jij type 5 hebt!

Type 5 onder stress

Onder stress ontwijk je het maken van keuzes. Je hebt het gevoel eerst 'nog meer' over de zaak te moeten weten. Alleen als je 'heer en meester' bent over het onderwerp wil je een keuze maken. Maar het is nooit specialistisch genoeg. Je krijgt het idee dat het leven meer van je vraagt dan dat je kan bieden. Hierdoor word je rusteloos, mensen volgen je niet meer en noemen je een verstrooide professor. Je komt tot de conclusie dat jij jezelf dan maar het beste terug kan trekken. 

Type 5 in ontspanning

Door aan je persoonlijke effectiviteit te werken kom je weer in ontspanning. Je focus is helder, je bent een groot denken EN je staat in verbinding met je omgeving. Je put dan niet enkel kennis vanuit je hoofd (kennis uit boeken), maar ook uit kennis die tot je komt vanuit observatie, aanvoelen, inschatten en intuïtie. Dat maakt je scherpzinnig, opmerkzaam en een groot denker.

Wil jij ook je persoonlijke effectiviteit vergroten?
Ik heb zin om samen met jou aan de slag te gaan!

Wil jij meer informatie over type 5?

Schrijf in het berichtenveld "type 5". Dan zorg ik dat jij het informatieblad over type 5 ontvangt.
Automatisch krijg je ook de nieuwsbrief (max. 1x per maand)

Contact

stephanie@effectiefjezelf.nl 
0624249139

Adres

Smidsgilde 3 
3994 BG Houten

Nieuwsbrief ontvangen?