TYPE 2

Voor type 2 is persoonlijk contact essentieel. Hij is sensitief voor de gevoelens van anderen. Hij ziet wat de ander nodig heeft, zelfs als hij ze niet eens kent. Type 2 zou de ander graag helpen met wat diegene nodig heeft. Maar type 2 kan nooit zoveel doen als hij zou willen.

Type 2 kan zichzelf gemakkelijk geven. Hij is zorgzaam, vrijgevig en dienstverlenend. Voor type 2 is het belangrijk dat hij aandacht en erkenning voor deze goede eigenschappen krijgt.

Herken jij deze eigenschappen?

Talent

Behulpzaam, vrijgevig, gevoelig voor de gevoelens/behoeften van anderen, ondersteunend, waarderen van anderen.

Valkuil

Manipulatief, bemoeizuchtig, afhankelijk, vergeet voor zichzelf te zorgen, kan geen nee zeggen, voelt zich vaak een slachtoffer.

Spreekstijl

Aardig en sympathiek, adviserend, soms strijdbaar voor waar ze in geloven.

Uitdaging

Direct "nee" leren zeggen. Afkeuring relativeren. Hulp toelaten. Zich gewaardeerd voelen voor wie hij is en niet zijn hulp.

De kans is dan groot dat jij type 2 hebt!

Type 2 onder stress

Je bent en blijft een echte helper. Je doet wat je kan. Onder stress ben je minder geduldig en wordt het heel irritant als mensen je advies niet gewoon opvolgen. Je wordt dwingend en zelfs dominant. Je vergeet voor jezelf te zorgen en hebt het gevoel onvoldoende gewaardeerd te worden. Daar kan je best kwaad over worden.

Type 2 in ontspanning

Door aan je persoonlijke effectiviteit te werken kom je weer in ontspanning. Je krijgt meer aandacht voor jezelf. Zo komt de balans terug in aanvoelen wat de ander nodig heeft en aanvoelen wat jezelf nodig hebt. Jezelf de behandeling geven die jij aan andere geeft is het mooiste cadeautje wat je jezelf kan geven.

Wil jij ook je persoonlijke effectiviteit vergroten?
Ik heb zin om samen met jou aan de slag te gaan!

Wil jij meer informatie over type 2?

Schrijf in het berichtenveld "type 2". Dan zorg ik dat jij het informatieblad over type 2 ontvangt.
Automatisch krijg je ook de nieuwsbrief (max. 1x per maand)

Contact

stephanie@effectiefjezelf.nl 
0624249139

Adres

Smidsgilde 3 
3994 BG Houten

Nieuwsbrief ontvangen?